Follow me on Twitter RSS FEED

Erti Cinta Sejati...

Posted in





Drama terbaru yang aku start layan kat TV3 sekarang ni adalah STANZA CINTA..
Sebuah drama yang diadaptasi daripada novel... Kenapa aku suka ngan drama ni?
Sebab drama ni ada Nur Fathia.. Pelakon Wanita yang paling aku menat buat masa sekarang!
Drama ni disiarkan setiap hari Ahad.. Jam 9 malam kat TV3 la...
So cam biasa.. Apa2 info pasal drama ni..sinopsis ke...apa ke.. korang rajin2 la search sendiri ya..
Nak download ke..nak layan kat TONTON ke.. pandai2 sendiri la ek.. Ni aku share satu page/group kat FB pasal drama ni.. Klik SINI ya...

Aku just nak share 1 part dari episod ke-2 yang lepas.. Di mana adik kepada Irfan lakonan Aaron Aziz..
Aku lupa apa nama minah tu.. Tapi ayat dia pasal Cinta Sejati yang wat aku tertarik nak share kat sini..


video
(cam biase...'stop' BG music aku kat bawah sana dlu ya~~)


Katanya....


Cinta Sejati...


Tetap menerima walaupun disakiti...

Tetap mencintai walaupun dikhianati...

Tetap menunggu walaupun ditinggalkan...


So... dari 3 ayat di atas tadi.. Yg 1st tu mungkin aku bleh terima kot...
Walaupun pernah disakiti..aku mungkin boleh terima balik orang yang pernah aku sayang dulu..
Kiranya macam peluang ke-2 ar.. Setiap orang berhak mendapat peluang ke-2 rite??
Adeh..cam citer Nora Elena la plak kan.. Ahakz~~

Ayat ke-2 tu plak... Paling aku PANTANG!! Tak mungkin kot untuk aku menyayangi kembali
orang yang pernah TIPU aku..main2kan cinta aku... Yang ni takde kompromi~~

"Ko pernah menkan perasaan aku...elok2 pastu ko datang balek dalam hidop aku..
Banyak chantek muka engkau..??"

Contoh jer...jangan la emo ke siyes sangat...hahahhaha

And da 3rd one plak... Yup..memang aku jenis yang setia.. Kalo memang aku suka n sayang orang tu..
Aku tak kesah tunggu dia.. Sampai pintu hati dia terbukak untuk aku.. Tapi jangan la lama sangat~~
Kot ya pon sampai 10 taon.. Dia dah kawin dah ada anak..cerai.. Aleh2 datang balek dalam hidop aku..
NO WAY~~ la kalo yang camtu kan... Tapi kalo 'ditinggalkan' sebab dia nak cari ketenangan...
Cari kedamaian.. Untuk dia buat keputusan yang btol.. Insya-Allah aku no hal kalo kes camni...huhuhhu

Haish..cuti2 ni asyik layan TV je aku neyh! Layan plak drama2 Melayu.. Cintan cintun..
Tak pasal2 dah terbawak sekali kan...hahahhaha


1 comments:

Anonymous said...

seronok lak baca entries kat blog ni..

Post a Comment

Nak komen eyh..?? Sila lah...heheheh