Follow me on Twitter RSS FEED

12/12/04 - 12/12/11

Posted in
Seperti taon2 yg lepas.. Tibanya 12/12.. Pastinya mengingatkan aku pada arwah ayah yang telah pergi..
Hari ni genaplah 7 taon arwah ayah pergi meninggalkan kami.. Kejap je masa berlalu..
Mungkin kerana kesibukan diri.. Pelajaran.. Masa seolah2 bergerak begitu pantas! 

Macam taon2 yang lepas jugak.. Sebelum ke kelas kul 8, aku akan SMS siblings aku..
Just tuk remindkan dorang tarikh di mana arwah ayah telah pergi...
Aku percaya.. Masing2 ingat tarikh ni meskipun tak perlu set pon dalam henset ataupn organizer dorang..

Dan alhamdulillah.. Macam taon2 yang lepas jugak.. Aku tidak lupa untuk sedekahkan bacaan Yassin
buat arwah ayah.. Hari Khamis ni ada kelas ganti belah malam.. So mungkin tak sempat nak baca Yassin
seperti kebiasaanya.. At least aku dah baca hari ini.. Kalo ada kesempatan.. 
Insya-Allah Khamis nanti baca lagi..

Taon ni tak pasti.. Mak aku buat ke tak kenduri arwah.. Rasanya macam dah 2 3 taon jugak kot
tak adakan kenduri arwah.. Panggil budak2 Tahfiz kat umah baca Quran..
Mungkin jugak sebab my siblings tak dapat berkumpul semuanya..

Bila sebut pasal arwah ayah.. Aku teringat akan cerita abang aku dulu..
Sekitar awal tahun 90-an.. Komputer baru je timbul kat Malaysia...
Pejabat2 mungkin banyak dah start guna komputer.. Tapi orang persendirian jarang sangat2..
Aku bersyukur.. Sebab sekitar taon tu jugak.. arwah ayah belikan komputer kat umah..
Harga time tu menurut abang aku.. RM5000 jugak la.. Tapi time tu komputer apa la sangat
kalo nak compare dengan zaman sekarang.. Harga je mahal.. Tapi still pakai disket..
Bukan setakat disket kecik tu.. Yang besar tuh! RAM..Hard Disk sumer toksah
cakap la.. Kecik gila2 kalo compare ngan sekarang..

Kat pejabat ayah aku time tu.. Semua pegawai dah pakai komputer..
Tapi ayah aku tak braper reti sangat la guna komputer ni.. Orang len edit fail.. Copy fail cepat jer!
Tapi ayah aku still edit ke copy pape manually.. Abang aku cakap..
Bayangkan kalo pengarah nak 5 copy fail yang berlainan ke apa.. Ayah aku terpaksa buat satu2..
Padahal kalo guna komputer tersangat la mudah n cepat!
Yela.. Ayah aku asal orang kampung kot.. Puluh2 taon idop baru jumpa komputer..
Bukan cam zaman kita sekarang.. Lahir2 mak bapak dah reti guna komputer internet bagai..

So abang aku yang 'pandai sikit' komputer ni tak sampai ati la tengok ayah kami masih
di takuk yang lama.. Dan berhasrat untuk tolong ayah aku ringankan kerja dia..
Tapi ayah aku MENGHALANG! Dia kata.. Anak2 perlu belajar.. sekolah..
Kerja ayah..kerja orang tua..biar dia sendiri yang buat..

Biasalah..sorang ayah mana nak anak2 susah.. Biar dia yang susah asal anak2 tak susah..
Walaupun abang aku siap offer nak tolong time weekend je..
Tapi ayah aku tetap berkeras! Komputer kat umah tu anak2 wat main game.. Wat keje
sikit2.. Tapi tuan badan yang beli.. Tak guna sangat pon..

Rindu sangat2 kat ayah~~~ ;(


AL-FATIHAH BUAT ARWAH....




Bila Aku Tension~~

Posted in
Aku ada 1 esemen yang perlu disiapkan hari ni.. Group esemen...
Nak kena buat report..dan jugak slide! Nak kne prepare for presentation jugak..
Presentation mungkin esok.. mungkin jugak lusa.. Tapi hari ni nak kena settlekan macam2 mana sekali pun!

Sebab dah janji ngan grup members kena siapkan ari ni.. So aku ckop2 stress sekarang! (tipu~~)
Serabut sebab nak kena cari info~~ Argh!!!  Nak kena compare info~~
Esok dahla kelas full sampai kul6! OMG~~  Nak men game pon tak sempat! (padan muka)

So di waktu2 aku rasa stress...tension..dan adik bradik2 dia... LAGU jugak yang aku layan untuk
tenangkan otak dan pikiran ni...

So aku randomkan je menkan lagu dalam winamp aku nih..
Terlayan la plak 2 lagu dari Ezad Lazim bekas vokalis kumpulan Exists dulu...
Oh mungkin ramai yang taktau aku ni memang peminat kumpulan Exists dari dulu sampai sekarang..


Layan jela ek~~



Remuk-remuk jantungku
Sakit-sakit hatiku
Saat kau tinggalkan diriku
Hidup tanpamu
Sungguh perih hidupku
Sungguh sepi malamku
Betapa sedihnya jiwaku
Menantikan dirimu…
Kurindukan dirimu
Aku hidup tanpamu
Kembalilah peluk hatiku
Temanilah mimpiku…
Patah sayap cintaku
Jauh dari kasihmu
Lagu ini hanya untukmu
Kembalilah cintaku…
Tuhan tolonglah diriku
Kembalikanlah cintaku
Aku kan setia menunggu
Hingga hujung nafasku
Tuhan tolonglah diriku
Tabahkan aku menunggu
Sampai kapan pun kutunggu
Kerna dia hidupku
hmm..
ooh.. hoo…
ooh.. hoooo.. hoo..
Tuhan tolonglah diriku
Kembalikanlah cintaku
Aku kan setia menunggu
Hingga hujung nafasku
Tuhan tolonglah diriku
Tabahkan aku menunggu
Sampai kapan pun kutunggu
Kerna dia hidupku





Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Ooh… oh….oohh…
Di kala itu engkaulah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri
[Korus]
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia-sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncak nya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata… woo..
Ohh..Ohh…Oh….



Aku Dan Semester 7

Posted in

Minggu ni..dah minggu ke-3 aku start semester baru.. Dan semester 7 dah sekarang! 
Kejap je masa kan.. Rasa baru je lagi kat sini.. "Masa..tak pernah berhenti!"
Agak lama jugak tak post entry baru.. Busy ke?? Takde lah~~
Cuma sem ni kuat sikit men game! Adoyai~~ Dulu2 tak bleh install.. Dah install camni la jadinya!

Alhamdulillah... Untuk sem 7 ni takde masalah sangat pasal subjects registration..
Tak macam sem2 lepas.. Mesti 2 3 ari pertama sem baru wat aku pening kepala~~
Mungkin jugak sekarang U aku dah start buat Open Registration.. So a little bit helping la jugak..
Sebabnya dorang bukak registration untuk student2 senior dulu.. So senang la tuk student cam aku!
Yang mana subjek dengan junior..boleh daftar awal2.. Takyah berebut2.. 
Dorang plak yang masalah.. Heheheh Kesian~~~

Sebut pasal subjects.. Syukur jugak sebab dapat lecturer2 yang best sem ni!
Sumer baik2... Sporting.. Tak tertekan kalo nak pegi kelas~~ Hehheheh
Sem ni 1st time dapat lecturer Indon yang mengajar.. Sebelom ni lecturer Indon untuk lab jer..
So overall.. Lecturer baik2... Classmates pon baik2.. So kena la rajen2 pegi kelas ye adik2~~
Erk~~~

Sebut pasal semester baru... Semester ganjil.. Of course la taon pengajian bertambah setaon lagi rite..
So terpaksa la pindah umah untuk 2sem ni... So far aku bersyukur sebab still dapat dok dalam...
Takde kena dok lua or hostel cam 1st year dulu2.. Dapat dok umah lagi~~ Hahhahahaha
Nak citer skit ah pasal umah sem ni kan.. BEST! Aku SUKA~~~  (lbeyh2 plak mamat nih!)

Sem ni aku ngan housemates aku yang lain dapat umah agak belakang skit.. 
Kalo ikotkan blok umah2 student..blok kami la yang last skali.. Belakang sana umah2 staf or felo dah..
Kali ni aku ngan roomate aku dapat bilik depan.. bilik no.1 ok~~~~~~ Master bedroom pon ye jugak!
Besar..takde la besar mana.. Tapi besar la dari 3 bilik yang lain.. Heheheh
2 taon berturut2 aku dapat bilik no.4... Bilik dulu panjang........tapi tak braper nak lebar!
So pendek kata bilik aku PANJANG~~ tapi tak luas! 
Boleh bayangkan tak??? Sempit jugak la senang cakap kan~~

Dah la dapat bilik besar.. Meja study pon besar.. Siap ada drawer 3 4 lagi... BEST!
Nak tarok buku pn boleyh.. Stationery aku pon boleh.. Sume boleh lah!
Kalo taon lepas.. Dapat meja kecik jerk! Cam meja dalam kelas... Laci pon satu jer~~
Kalo dah letak laptop.. Confirm2 nak study ke letak buku dah tak muat!
So aku wat meja aku dulu tu sebagai perhiasan jer.. Wat letak botol2..bekas2 air.. Makanan aku...
Oh tak lupa juga mug dan botol sunquick aku! Bahahhaha

So sem ni dapat la aku men laptop ngan study kat meja.... Takyah dah study atas katil!
Kalo dulu.. Katil la tempat aku men laptop.. Katil la tempat aku tido... 
Katil la tempat aku study... Katil jugak la tempat aku wat kerja ke..esemen ke...
Sdeyhkan...?? Bilik tak besar~~ Meja kecik~~ Sob2..
Sekarang selesa je dapat meja besar... Sume boleh letak! Katil aku pon kemas je.. Kah3~~

Locker... Oo yeah~~ Locker pon dapat locker besar U ollss~~~ (gediknyer!)
Locker pon best jugak.. Dapat locker besar cam 1st n 2nd year dulu.. Yang penting bleh lock ngan mangga!
Sem lepas dapat locker kecik.. Even 2buah sorang tapi kecik~~ Dah la takleh nak kunci~~
Sekarang selamat la sikit barang2 peribadi aku... (peribadi la sangat~~)
Kesimpulannya.. dari segi bilik..umah..locker..meja.. Sangat2 la berpuas ati sem ni! 
Thank You So Much~~~

Kalo sumer kemudahan dah dapat yang elok.. So takde masalah la kan orang kata kalo nak study tu!

Jangan jadikan kekurangan sebagai penghalang untuk belajar ok~~~


Senang citer camtulah kan... Memang kena belajar elok2 la sem ni!
Insya-Allah.. target aku lebih tinggi untuk sem ni! Buat lagi baik dari sem2 lepas!
Insap dah insap~~ ;(

Sem ni pon aku nak letak jaoh2 dah ati dan perasaan aku! Kalo nampak yang cute2 tu...
Cute tak semestinya cun n ramai orang minat ok! Cute ada kriteria tertentu dari persepsi aku sendiri!

Biarlah orang lain dengan kebahagiaan mereka.. Aku tumpang gembira..
Watpe nak jeles.. Watpe nak terasa ati.. Sesungguhnya setiap orang Allah dah tentukan jodoh masing2..
Watpe nak kejar2 benda yang tak dapat.... (jangan cepat putus asa la wei...)
Cukop2 la tu... Sekarang ni aku rasa kalo tak dapat benda yang aku nak.. Takyah la try lagi..
Ada la tu hikmah dia.. Biarlah orang kata cepat putus asa ke apa.. Diri aku.. Aku tau la...

My priority now is my studies! Banyak lagi cita2 aku yang tak kesampaian...
Banyak lagi benda2 penting yang perlu aku fokus n fikirkan.. Cinta.. Couple.. Bila2 pon bleh la derrr~~
Semoga aku istiqamah dengan niat murni ni.. (ahakz~~)
Kalo jodoh dapat yang cute..yang baik... Dapat jugak nanti... Takyah nak risau sangat lah!

Kalo dapat camni ke kan.. bagos jugak! Hehehheeh

video

Kan...rupa dah la elok... Baik plak tu... Ehem2~~


Cukop la tu untuk malam ni.. Esok de kelas kul11.. Masa untuk tengok2 notes.. 
Leka men game tadi! Haish~~  


Jom esok ramai2 gi expo convo lagi jom??




Jatuh Motor Lagi~~

Posted in


Orang kata "Malang tu tak berbau"... Memang btol lah! Takyah nak sangkal2 lagi~~ Haddoyyy

Pagi ni aku kua gi Kuantan.. Sebab nak tuka optical mouse aku beli 2minggu lepas dah prob..
Kebetulan gak kua sebab nak tengok "Raya Tak Jadi".. Dah lama kua panggung...aku baru nak pi tengok!
So cam biasa ah.. Kua je dari kawasan kampus.. Teros menuju ke stesen minyak terdekat..
Biasanya kalo nak gi Kuantan.. Memang Petronas la jadi destinasi pertama...
Isi angin tayar dulu.. Pastu baru isi minyak motor..cam biasa~~

Tapi ari ni jadi kenangan yang tak braper nak best plak bila sebut pasal Petronas nih...
Dah elok2 isi angin.. Aku pon menuju ke pam minyak yang ujong............sekali! 
Sebab tak nak susah2 jalan kaki beratur kat kaunter.. Lagi pun pakai kad kan.. Cepat la sikit..
Tetiba penuh plak......pam yang ujong.. So aku pon meU-turn kan la motor aku ke kanan..Cari pam len..

Ok ada pam kosong! Tros ke pam tu~~ Sebelah pam yang aku nak isi tu plak ada la sekumpulan
awex ngah isi minyak kete.. Kete Viva ke Kancil tah.. Aku pon tak perasan.. Maybe nak ke Kuantan jugak
la dorang tu.. Weekend kan..biasa r.. Tengok movie~~ Shoppim2~~
Aku pon terperasan la ada sorang awex ni dok kat belakang..dalam kete tadi.. Putih..cute...

Baru je nak tengok lama skit...GEDEBOOKKK!!!!
Tertiarap chantek punyer depan pam minyak! Blur aku time tu! Dalam otak ni..
"Ya Allah..awat la..mangkok sangat aku pi tarik brek depan.." 
Dahla brake pad baru tukar minggu lepas!
Brake disc plak tu... Tarik skit tros la benti! Tapi kali ni tak benti dah..siap posing atas jalan lagi!
DAMN!!!! la~~~ MALU siot~~~ dah la takde sorang pon datang tolong...

Aku tros bangon.. N buat2 check motor.. Ye r..maunya tak sayang beb~~
Calar la skit motor aku... Ni la 1st time jatuh motor ngan motor kesayangan aku satu2nya ni..
Tengok jeans aku plak.. ade putih2 skit..kesan jatuh.. Seb baik la tak koyak.. Dahla jeans pon
baru beli time nak raya baru ni.. Addooyyyy  taktau la brape ramai orang tengok tadi...
Yang aku perasan memang ada la dekat 4 5 buah kete dok isi minyak... Haish~~`

Brek tangan aku pon rasa cam semacam jerk.. Sebab jatuh tadi.. Tak pasal2 nak kena singgah
kedai motor plak tuk btolkan balek.. Melayang duit free2~~ Dah la kua umah lambat tadi..
Nak kejar masa beli tiket wayang lagi.. Nak gi kedai stationary lagi... Nak cari barang2 lagi..
Aku agak rushing skit ari ni sebab nak kena balik b4 Asar.. Pas Asar kitorang nak gi open house
kat umah dak pompuan kelas aku plak kat Kuantan.. Haish~~

Kalo la aku bersabar skit.. N tak gatal nak usha2 awex tadi dalam kete... Mesti tak jadi camni...
Malang tak berbau~~~

Ni pengalaman pertama aku jatuh motor "Aku Kejatuhan Motor".. Kalo sape2 tak pernah tau... hahahahah
Kes dia mesti sama.. Ada awex~~ DAMN btol la~~






Perginya Baby Marzuq Fawwaz....

Posted in


Lahirnya ke dunia hanyalah sementara...
 Belum sempat kutatap belum sempat pun kujumpa...
Sesungguhnya kasih Allah itu tiada bandingnya...
Dia pergi jua menanti kami di syurga...


"Yang mendapat rezeki"  dan "Berjaya"

Itulah erti nama penuh bagi Muhammad Marzuq Fawwaz. Hidupnya di dunia tak sampai 10 hari.
Malam tadi Baby Marzuq pergi meninggalkan kami.. Pergi meninggalkan papa dan mamanya buat selama2nya. Sdeyhnya kami sekeluarga tak mampu melawan kesedihan ayah dan mak sendiri..

Baby Marzuq selamat dilahirkan pagi Jumaat yang lepas jam 8.48 pagi d KL.
Beratnya cuma 2.7KG.. Baby Marzuq merupakan anak sedara aku yang ke-10...
Dari awal 4 bulan mengandung doktor dah gitau baby ada masalah dengan injap jantung dia..
Namun kuasa Allah mengatasi segala2nya... Kami percayakan takdir Tuhan...
Hidup dan mati kita hanya Dia yang tahu...

Apa yang buat aku terkilan sebenarnya aku tak sempat jumpa dia.. Tak sempat nak
pegang dia.. Cuma tengok gambar dia yang abang aku anta jer.. 



Yang pasti..baby kecil yang meninggal belom ada dosa.. Sudah terjamin tempat dia di syurga..


Love U Adik!



AL-FATIHAH....

Selamat Menyambut Ramadhan 1432/2011

Posted in




Selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat berpuasa aku ucapkan kepada semua
yang tersinggah kat sini... Yang ada lalu jenguk2 sini ke.... Blog tak pemes...biasa r~~ ahakz!

Semoga Ramadhan taon ni lebih baik dari Ramadhan2 yang lepas... Perbanyakkan amal ibadat..
Mintak doa banyak... Insya-Allah bulan2 pose ni Allah mudah untuk makbulkan doa2 korang semua..
Doa cepat dapat jodoh ke..jumpa jodoh ke... kui3~~ (mengarut je aku neyh)

Jangan lupa niat pose... Jangan lupa sahur... Kot2 yang mana ada gastrik tu kan...
Jangan pose setengah hari plak! Yang tak dapat nak pose penuh atas sebab2 tertentu tu...(teettttt.....)
 Takleh wat ape la kan... (pose tak ckop takleh raya~~ wekk2..)



Nak tido dah...nak bangon sahur lagi... Eso keje lagi.... ah penat2~~ Salam semua~~



1st Time Keje Part Time...

Posted in


Cuti panjang 4 bulan kali ni memang aku plan nak keja part time.. Dah lama pon plan sebenarnya..
So after final xm.. Aku bercuti dulu kat umah selama 2 minggu.. Ni btol2 rest gler arh!
Awal Jun..aku start2 cari kerja2 part time.. Tu pon through internet jer... Bukan kua gi cari kat mana2...
Nak cari keje part time pon...susah! Orang tak nak amik sangat tuk part time.. Sume nak full time jer!
Pegi isi borang...pegi interview... Tunggu call.. Last2 burn cam gitu jer cuti aku untuk 2 bulan pertama...
Kurang 2 bulan cuti sem aku akan abes...tup2 Ahad petang ritu kedai buku yang aku pi interview dulu call..
Tetibe suruh masuk keje... giler arh! Kalo ikutkan ati...malas aku! Majok r kan... Ujung Jun kot aku pegi..
Baru sekarang nak call.. Rugi jerk!

Tapi bila pikir2 balek.. Sape je nak offer keje part time untuk sebulan lebih kan?
Maybe ni rezeki aku la kot... Aku pon tros kata 'OK' jerk.. Lagi pon dekat ngan umah...
Tapi bukan keje kedai buku r... Keje kat store dia..gudang r... Adoyy~~
Aku sebenarnya ada mintak keje kat kedai komputer pagi semalam.. Tapi sebab tempatnya jaoh..
So aku decide...terima jelah keje yang mana paling dekat! Tak sempat gi interview..
So..semalam lah pertama kali aku keje part time... After SPM wat lesen kete... Time tu Januari baru start..
Memang takde chance r aku nak keje.. Sebab belajar kete masa tak tentu... Lagi pon aku
lagi suka dok umah men game je time tu....hahhhaha
Lepas matrix pon aku rest je kat umah tunggu UPU...men game~~ makan tido makan tido~~haiyyo~~

1st day keja dah bangon lambat! 8.20 baru aku terjaga! Dah terbiasa tido lewat malam2 kan..
Kul3...kul4 pagi.. Hari Isnin tu plak aku puasa ngan mak aku... Memang tros sahur la...
So lepas semayang Subuh r baru aku tido... Tido 2jam je kot.. Pastu tros gi kerja...
Kalo tak puasa...kalo kat kampus ke... Bila dah tak cukop tido pagi2 memang aku tros 'telan'
Nescafe r...tak nak kasi ngantuk..then lepas kelas baru qada tido yang tak ckop tu..
Tapi sebab puasa n tido pon kejap je... Memang aku expect something yang tak baper best r
akan berlaku 1st day keje..

Aku keje tiap2 ari kul9 pagi sampai 6 petang.. rehat la sejam kul1-2 petang..
Keje...agak 'penat' la.. packing2 buku... Mostly buku teks budak2 sekolah ah! 
Aku kawan ngan budak Bachok... Dia pon 1st day keje situ... Budak UM yang dah grad sebenarnya..
Tapi blom dapat keje.. Dia mintak jelah keje part time cam aku....huhuhu

1st session...keje dari 9 pagi sampai 1 tengahari... Kitorang banyak dok packing2
buku teks English Year 3 tuk budak2 sekolah rendah kat Kelantan... Banyak gak r nama2
sekolah yang aku tak pernah dengar... Semalam saja..ada la cover tuk daerah Kota Bharu..
Kuala Krai... Machang... Pasir Puteh.... Tuk 2nd session... dari 2 petang sampai 6 petang..
Tang yang lepas semayang Zuhur ni la btol2 memberi cabaran kat aku.. Dengan terasa HAUSnya..
LAPARnya... PENATnya... giler arh nak abeskan 4jam kedua~~

Time lunch hour sume orang wat kua nasik yang dorang bawak bekal... Tak kurang jugak yang
dok beli kat gerai belakang... Nampak orang minum air teh o ais... jagung...bandung~~
Time tu rasa nyesal giler gi puasa sunat... Dah terbiasa dok ikut mak aku puasa sunat Isnin+Khamis
sepanjang bulan Rejab ngan Syaaban ni.. So sayang r nak tinggal semalam...
Aku pon 'membawa diri' gi dok dalam pejabat.. Ada r air-cond... sejuk~~
Sambil2 tunggu masuk waktu Zuhur n tak sanggup nak 'terlan air liur' tengok orang lunch kan....

Lepas semayang Zuhur...sambung balek... Packing2 buku ngan mesin.. Guna mesin la...
Bukan guna tangan~~  Tak terbilang brape ribu buku yang kitorang packing!
Bayangkan la kalo sebuah sekolah je dah dekat 100 buah buku... Ni kan plak berpuluh2 sekolah..
Tu pon tak tentu... Ada sekolah yang aku rasa...1 batch tu agaknya dapat buku teks free kot!
Giler ah kerajaan punya sponsor tuk budak2 zaman sekarang kan~~
Budak2 bukan nak jaga btol2 buku2 teks free nih!

Time packing2 tu... Kejap2 tengk jam kat tangan.. Kejap2 tengok jam~~
Rasa masa tu btol2 slow la bergerak~~ Dah start rasa lenguh2... Sakit pinggang segala...
Keje sambil berdiri kan... Kadang aku ngan member aku tu rehat la kejap...
Tengok orang gi minum air dekat water cooler... Tapi aku telan air liut jerk!
Rasa cam nak pitam pon ada bila dah dekat pukul 3 lebih! Lama dow aku bertahan~~
Loya lah..apa lah... Tapi bagos gak puasa ni.. At least dah tau camner rasa bila kerja
time bulan Ramadhan nanti.... hu~~

Kadang2 aku terpikir jugak....betapa susahnya setengah2 orang kerja sebab nak dapat duit...
Nak dapat rezeki yang halal~~  Kurang2 aku dapat gak merasai kerja2 berat untuk dapat duit sendiri!
Rasa kalo dapat duit hasil titik peluh sendiri...amat2 la bermakna... Rasa cam tak nak membazir je duit
yang ada kalo susah cam gini tuk dapat duit... Insap la kejap~~  

Aku kerja part time ni pon sebab cuti lama sangat.. N biasa r cuti panjang2 duit poket mana ada..
 Nak enjoy2 kan... Nak tukar tayar motor baru... Nak beli external hard disk.. Plan nak beli gitar...
 Nak beli kamera... Tapi dah start keje pon lambat.. Mana sempat nak kumpol duit.. 
Seb baik mak aku 'murah hati' sponsor tayar motor baru ngan beli external... Kuang3~~ Takyah kua duit aku!  Trok kan?? Tapi aku plan nak beli barang2 camtu pakai duit sendiri.. Malas nak mintak2...
Setakat road tax+insurans motor... Pos motor balik kampus nanti..memang mintak ngan mak
aku jela.. Kata 'masih dalam tanggungan' kan.... bahahhaha

After balik plak... Memang penat n sakit2 habes satu badan! Nak on9 pon malas..
Seakrang baru aku tau.. Kenapa orang yang dah keje jarang on9... Penat n takde masa ooo
Bila dah kerja ni rasa masa yang ada untuk keluarga... teetttttt  (blom kawin la)
Tersangat la singkat...  Balik kul6... Kul12 malam dah kena tidur... Kalo tak maunya tak cukop
tidur aku nak g kerja esok!  Malam tadi pon 2 gelas aku minum air time berbuka.. 
Tu pon blom sentuh nasik... Sebab haus teramat... Sambil2 tengok tv lepas Maghrib pon
tak tau la baper gelas air aku minum.. Siyes asyik gi dapur je kot!

Sebelom tidor plak aku sapu minyak panas kat pinggang.. Tulang belakang...Betis...
Siyes lenguh n sakit2 satu badan!!! Tapi biasa r 1st day keje orang kata... 
Harap2 OK la sebulan keje ni... Bukan lama pon rasanya kot! Pastu dapat gaji...raya~~~
Okeh..dah kul12 lebih dah ni.. Kena tidur dulu rasanya....

(mana minyak panas aku nih...sape2 boleh tolong sapu tak?? hehehhe)






Erti Cinta Sejati...

Posted in





Drama terbaru yang aku start layan kat TV3 sekarang ni adalah STANZA CINTA..
Sebuah drama yang diadaptasi daripada novel... Kenapa aku suka ngan drama ni?
Sebab drama ni ada Nur Fathia.. Pelakon Wanita yang paling aku menat buat masa sekarang!
Drama ni disiarkan setiap hari Ahad.. Jam 9 malam kat TV3 la...
So cam biasa.. Apa2 info pasal drama ni..sinopsis ke...apa ke.. korang rajin2 la search sendiri ya..
Nak download ke..nak layan kat TONTON ke.. pandai2 sendiri la ek.. Ni aku share satu page/group kat FB pasal drama ni.. Klik SINI ya...

Aku just nak share 1 part dari episod ke-2 yang lepas.. Di mana adik kepada Irfan lakonan Aaron Aziz..
Aku lupa apa nama minah tu.. Tapi ayat dia pasal Cinta Sejati yang wat aku tertarik nak share kat sini..


video
(cam biase...'stop' BG music aku kat bawah sana dlu ya~~)


Katanya....


Cinta Sejati...


Tetap menerima walaupun disakiti...

Tetap mencintai walaupun dikhianati...

Tetap menunggu walaupun ditinggalkan...


So... dari 3 ayat di atas tadi.. Yg 1st tu mungkin aku bleh terima kot...
Walaupun pernah disakiti..aku mungkin boleh terima balik orang yang pernah aku sayang dulu..
Kiranya macam peluang ke-2 ar.. Setiap orang berhak mendapat peluang ke-2 rite??
Adeh..cam citer Nora Elena la plak kan.. Ahakz~~

Ayat ke-2 tu plak... Paling aku PANTANG!! Tak mungkin kot untuk aku menyayangi kembali
orang yang pernah TIPU aku..main2kan cinta aku... Yang ni takde kompromi~~

"Ko pernah menkan perasaan aku...elok2 pastu ko datang balek dalam hidop aku..
Banyak chantek muka engkau..??"

Contoh jer...jangan la emo ke siyes sangat...hahahhaha

And da 3rd one plak... Yup..memang aku jenis yang setia.. Kalo memang aku suka n sayang orang tu..
Aku tak kesah tunggu dia.. Sampai pintu hati dia terbukak untuk aku.. Tapi jangan la lama sangat~~
Kot ya pon sampai 10 taon.. Dia dah kawin dah ada anak..cerai.. Aleh2 datang balek dalam hidop aku..
NO WAY~~ la kalo yang camtu kan... Tapi kalo 'ditinggalkan' sebab dia nak cari ketenangan...
Cari kedamaian.. Untuk dia buat keputusan yang btol.. Insya-Allah aku no hal kalo kes camni...huhuhhu

Haish..cuti2 ni asyik layan TV je aku neyh! Layan plak drama2 Melayu.. Cintan cintun..
Tak pasal2 dah terbawak sekali kan...hahahhaha


DiGi Prepaid Internet

Posted in


Kalo time kat kampus..kemudahan internet memang bukan satu masalah..
Wireless ada... Nak guna kabel yang LAN pon ada... Kalo nak laju pakai la kabel kan..
Kalo rasa tak nak kena BLOCKED sesetengah website..pakai la wireless..
Tapi kat kampus aku jarang sangat2 pakai wireless.. Sebab kalo nak masok website2 download
movie ke...lagu ke..pape jelah yang pihak univeristi BLOCKED.. Still guna kabel..
Tapi ada la cara2nya kitorang masok ikot 'jalan belakang' kan..kasi tembus~~

Sebelom2 ni..time cuti2 panjang..memang satu masalah besar kat aku! Takde access internet!
Tension wo~~  Dah terbiasa hari2 leh online kan.. Bila balik umah takde internet..
Maunya tak rimas!! Macam cacing kepanasan wo~~ Nak bukak Facebook tak boleyh...
Nak check email tak boleyh... Nak berblogging tak boleyh.... Nak download lagu tak boleyh..
Pendek kata "Apa...pon tak boleyh!"

Umah aku memang takde STREAMYX.. Sebabnya kat umah.. mak aku sorang 
je yang tinggal..Jadi sebab tulah tak berbaloi kalo nak pasang ASTRO ke STREAMYX.. 
Abang2 ke..kakak2 aku pon balik kadang2 je.. Time raya..time2 cuti sekolah.. Kalo ada ASTRO ke STREAMYX ke.. Bukan mak aku layan pon.. Bazir je bayar bil bulan2.. 
Tapi yang seksa jiwa batin segala tu.. Aku la.. bila cuti2 semester...

Tapi kalo kitorang nak tengok ASTRO..jalan kaki je p umah kakak aku.. Seb baik la dia wat umah
depan umah aku jer.. Kalo nak guna internet pon suruh je kakak aku ON kan wireless umah dia...
Dapat la jugak 1bar kalo dok depan pintu ni ha.. Walaupon 1bar..tapi kalo belah malam..
Tengok Youtube smooth je tau! Bayangkan kalo lepak umah dia.. Lagi la laju~~
Cuma masalahnya 1... kakak aku ON wireless dia bila ada sape2 nak guna.. Pastu OFF bila nak tido...
Dia OFF bila tak pakai sebab risau kalo time guruh kuat2..petir semua tu.. Kang tak pasal2
meletop ke jahanam! Lagi pon kitorang ada banyak experience dengan barang2
elektronik yang rosak time guruh2 kuat semua tu sebab lupa nak OFF ke..tutop plug!
Rasanya ada dekat 3 cordless phone umah aku jahnam sebab guruh+petir & da geng~~
Sebab tula sampai sekarang kitorang serik n cepat2 OFF laptop ke.. TV ke.. pape yang penting
bila ada guruh2 yang kuat n petir semua tu.. Mungkin sebab tu jugak la akak aku ON bila nak guna jer.. 
Time aku nak guna dia ON ah.. Tapi time dok sedap2 men kul11 12 malam..tiba2 disconnected!
Maknanya dia dah nak masok tido la tu... Kita baru nak bukak mata..dia nak tido dah..haish~~

(Happy Prepaid Internet...korang takyah la miscall2 nombor tu.. Ni untuk internet jer..)

Hari ni genaplah sebulan aku guna DiGi prepaid broadband nih. Awal2 cuti ritu aku kalut
gak dok usha2 broadband paling murah yang boleh dimampu milik oleh aku time2 cuti ni..
Cuti2 mana nak ada duit banyak dalam poket ni woi~~ Lagi pon time2 cuti ni je nak pakai broadband semua ni.. Rugi jer lau subscribe yang ada kontrak setaon semua tuh!
Sebelom2 ni aku guna Celcom je.. Time2 cuti..tapi mahal gak+slow giler sekarang nih..
Lagi pon aku guna henset aku jadi modem.. Tak beli pon usb modem tu.. Mungkin sebab tu la
slow ckit kot.. Kalo pakai usb modem..laju ckit orang kata... Depends on jenis jugak tak silap aku..
So usha punya usha... Ingat sekali nak try Maxis..tapi MAHAL~~
P1 Wimax plak ada kontrak lah apa lah!


Mungkin rezeki aku kot nak try DiGi plak.. Aku try yang Happy punya plan..
Beli starter pack dia.. Tapi takde modem.. Sebab aku jadikan henset aku sebagai modem
tuk connect dengan laptop. So far DiGi memang terbaekk ah setakat ni. Murah pon murah..
Berbaloi2 la jugak untuk budak2 yang tak berduit cam aku ni ha~~ kui3...
Topup RM10.. Dapat guna 6hari.. Bayangkan kalo nak pakai 30hari.. RM50 je kan...?
Tapi kalo Telco2 yang lain... pergh~~ Tobat lagi mahal siot! Then coverage DiGi kat umah aku
pon leh tahan... Superb! Bersyukur gak umah aku kat bandar... Pemancar Maxis depan umah aku jer..
Pemancar Celcom lak kat simpang sana.. DiGi tah ceruk mana pemancar dia.. Janji umah aku dia cover..

Kalo orang tanya aku.. Broadband mana terbaekk dalam banyak2 tu.. Aku rasa DiGi lah no.1!
Walaupun aku pengguna prepaid Celcom yang setia ... :-)  Mungkin jugak DiGi ni company oversea..
Sebab tu dorang punya servis lagi bagos.. Kerajaan pon pernah sekat dorang dari provide
3G punya coverage satu masa dulu kalo tak silap aku.. Sekarang taktau ah..
Dan setau aku la.. memang DiGi ah yang menawarkan plan2 yang terbaekk.. Baik tepon..
mahu pun broadband setakat ni.. Cuma coverage dia je belom meluas lagi kat Malaysia ni..

Tapi korang jangan la compare dengan STREAMYX ke..UniFi ke..Yes! plak..
Dorang bukan broadband... Kena plak dengan fiber optic segala~~ Lagi la bedesuuppp~~
Setau aku... Maxis punya broadband laju.. Tapi mahal n limit dia ckit! Celcom ni plak.. korang pegi
je mana2..gerenti coverage ada.. Tapi slow cam siput! Sebab ramai orang pakai... So beruntung la
aku sebab guna DiGi nih... Orang tak ramai lagi pakai kat sini kot.. Dan yang aku heran sekarang ni..
Quota limit pengguaan broadband nih.. Kalo time pakai Celcom dulu.. Memang makin slow giler
bila dah cecah usage limit tu.. DiGi ni plak.. aku call careline..dia kata 2GB jer.. Aku surf internet
plak..kata 3GB.. Pape pon.. yang aku tau n rasa sekarang.. Setakat ni memang best!
Walapon kadang2 akan jadi slow ckit bila dah cecah limit! Tapi aku ada gak belajar cara2
nak 'tweak' speed/connection broadband ni kasi maintain camner.. Kadang jadi..kadang tak..naseb r..

Nak tau lebih lanjut pasal DiGi ke..pasal dorang punya broadband..klik je SINI


DiGi Prepaid Broadband....memang BEST BRO~~~



Merelakan Segalanya...

Posted in


Sebenarnya aku tak plan pon nak post entry baru kat sini.. Sebabnya malas 
dan tengah bercuti..takde pape rasanya yang best sangat tuk aku share.. Tu yang lama gler tak update.
Seminggu dua ni alhamdulillah.. Aku rasa happy n takde pape masalah yang berat perlu aku hadapi
cam selalu.. Tapi mungkin malam ni segalanya berubah.. Cam yang pernah aku gitau sebelom2 ni..
Aku salu diuji dan ujian2 itu membuat aku lebih matang dan memerlukan aku lebih banyak
berfikir dan kadang2 mengajar diri aku untuk belajar dan sentiasa bersyukur dengan
setiap apa yang aku dapat..terima..hadapi..

Malam ni aku on9 agak lewat..sebab layan citer kat tv dulu.. Tapi ada masa aku on9 thru henset jer.
Cam biasa ah..bukak FB..BLOG.. dll... Then aku rasa cam malas jer nak bukak FB lama2...sebabnya
aku nak download Maharaja Lawak Minngu ke-10.. Tapi ntah camner.. Tetiba 'si dia' terupdate
'relationship status'.. Hu~~ maunya lemah tros jari-jemari aku nak menaip.. Hati n jantong ni toksah
citer ah.. Tersentap orang kata kejap... Tapi biarlah...memang aku dah jangka suatu saat benda ni
akan berlaku jugak.. Cuma aku tak pasti bila masa dan waktunya...

Untuk 'si dia'.. TAHNIAH... Semoga awak gembira dan sentiasa bahagia dengan pilihna hati awak.
Walau pon saya tak pernah ada peluang untuk berada di hati awak.. Tapi saya tetap happy
kerana pernah mengenali diri awak. Semoga pilihan hati awak kali ni adalah yang terbaik untuk
diri dan hidup awak. Kalo boleh biarlah berpanjangan hendaknya. Tak nak tengok hari ni awak 
dengan dia.. Tak lama lepas tu clash.. Saya tak suka tengok orang couple untuk jangka masa yang pendek.
Betul..jodoh pertemuan semua tu di tangan Tuhan.. Dan kita sebagai manusia hanya mampu merancang
jer.. Tapi sekurang2nya biarlah yang kali ni berkekalan dan boleh bahagiakan awak. Semoga dia juga  mempunyai segala ciri2 yang awak nak...

Aku pon taktau nak taip apa lagi tuk malam ni.. Totally out of idea! Mungkin sebab benda ni kot..
Aku pon tak pasti malam ni bleh tido ke tak.. Biasalah..bila ada masalah memang susah giler aku
nak lelapkanmata.. Mungkin semalaman ni aku habiskan dengan dengar lagu2 tertentu...
Flash back balik moment2 yang best...n pape jelah yang berkaitan dengan 'si dia'... 

Mungkin jugak aku cari2 balik sume 'history' time aku chatting awal2 ngan dia dulu thru skype.
Memang aku pernah save pon dulu... Tu lah gunanya 'kenangan'... Sesuatu yang hanya untuk
'dikenang'...huhuhuhu. Saat aku mula mengenali dia..uhhh... Mungkin dia pon dah lupa kot camner
kitorang kenal dulu... FB..FORMSPRING..SKYPE tulah medium yang pernah menghubungkan kami dulu...

K lah..tak nak citer panjanga...takde mood..n emosi btol2 ngha down..
Sebelom aku off9.. aku nak share 2-3 lagu yan pastinya setiap kali aku dengar..akan mengingatkan 
aku pada dia... Sesungguhnya lagu adalah sesuatu yang benar2 membantu aku untuk mengenang
dan mengingati balik benda yang lepas2... Plek kan aku neyh??




Ni satu2nya lagu yang btol2 best pernah dia bagi kat aku.. Aku start layan lagu ni pon
sebab dia yang bagi... Sebelom tu orang len taktau sangat pon pasal lagu ni.. Thanks awak
sebab bagi lagu ni dulu.. Walaupon saya tau awak tak maksudkan pape thru lirik lagu ni..




Lagu ni plak lagu yang pernah 'mengantoikan' aku.. Korang takkan tau apa maksud
'kantoi' aku kat sini.. Hanya dia dan aku yang tau.. Malam tu terjadinya peristiwa yang tak best.
N kebetolan esoknya time exam..aku failed subjek tersebut.. huh..btol2 memberi impak yang besar..
(tlg jgn slh aggp+fkir+tfsir mksud kantoi td..bknnya bnda tak baik la wei..)





Lagu ni plak ada kena mengena ngan blog aku.. 'aku dan perasaan ini'.. dari lagu nilah
aku amik letak dalam blog aku..


Awak...thanks sebab pernah jadi kawan saya..pernah spend masa chatting ngan saya..
Pernah bersama saya bila saya perlukan awak.. Thanks sebab berkongsi macam2... Thanks sebab
awak tolong btolkan mood dan emosi saya bila saya btol2 down.. Memang bila awak ada saya
jadi happy..n bila awak takde saya btol2 down... Thanks jugak sebab pernah beri peluang call awak..
Kejut awak bangon subuh... N lastly..thanks sebab pernah menerima saya dalam hidup awak..
Tanpa semua tu..mungkin saya takkan kenal awak.. Jaga diri baik2 k...

~~THE END~~

Lagu Time Study

Posted in

Tengah hari tadi.. Berakhirlah paper final aku yang ke-3 untuk sem ni. Ada lagi 2paper
untuk ditamatkan.. Masih lagi bertungkus lumus... Harap2 semuanya pass dengan baik la..
Cam biasa ah.. Time2 study tu mesti layan lagu sebab tak nak rasa bosan n sunyi..
Aku ni boleh dikategorikan dalam golongan2 yang takleh bising kalo nak study.. Sebabnya fokus
mesti hilangnya! So aku pasang muzik sambil2 study tu just untuk tak nak bagi ngantok.. 
Dan sebab tak nak rasa cam sunyi sangat r..

Lagu2 yang biasa aku pasang salunya lagu2 yang relax.. Tak leh yang heavy2 wo~~ Serabut!
Lagi..lagu2 yang aku tak paham! Sebab bila tak paham.. Aku pon takkan nyanyi.. Hahahahha
Memang avoid gler2 ah lagu yang aku menat..lagu yang aku suka..lagu yang aku salu layan..salu nyanyi..
Sebabnya.. kalo terpasang lagu2 tu semua.. Memang tak study! Mesti aku join nyanyi sama.. HARAM~~

So untuk sepanjang sem ni... Ada satu lagu yang salu aku dengar bila sudy.. Bila aku perlukan 
fokus or konsentrasi orang kata.. Aku tau je lagu ni.. Tapi bila dengar aku jadi relax.. 
N Sedap bila wat kerja. Lagi satu.. Kalo aku study salunya aku akan pasang lagu2 yang takde sore.. 
Cam minus one ke..So takde sore.. Takde la aku nyanyi kan! Wakkaka

So harap korang pon leh layan jugak lagu ni bila study...huhuhu


>

(jangan lupa stop BG music aku kat bawah sana dulu ya.. N PLAY la kalo nak dengar..)



Yup..nilah satu2nya lagu yang aku pasang2 dan tros pasang time aku study.. Dengar la beribu kali
sekali pon.. Sure tak bosan.. N apa yang paling penting.. Bila aku dengar.. Aku leh study ngan baik..
Tak serabut.. Bleh fokus.. Leh concentrate... Blablabla~~ hihihih


Sepanjang Hidup~~

Posted in


Kalau dulu lagu Insha Allah nyanyian Maher Zain dinyanyikan dalam pelbagai versi atau pon bahasa..
Antaranya Malay version.. Arabic.. Turkish.. n lau tak silap aku French version pon ada.. 
Dan yang terbaru Indon punya versi pon dah ada.. Featuring Fadly dari band Padi..
Salah satu lagi lagu Maher Zain yang menjadi pebret aku.. For The Rest Of My Life jugak
telah berjaya direkodkan dalam versi Indon.. Indon ke.. Melayu ke.. lebih kurang jelah..

Tapi kali ni lagu For The Rest Of My Life siap ada tajuk baru.. "Sepanjang Hidup"..
Pape pon..memang sekali lagi aku jatuh hati dengan lagu2 Maher Zain..
Tak puas layan dan layan.. Liriknya memang superb! Sore Maher Zain toksah dok kata la..

Layan jelah lagu ni k...


(jangan lupa stop kan dulu BG music aku kat bawah sana..kalo tak.hahaha)


Aku bersyukur kau di sini kasih
Di kalbuku mengiringi
Dan padamu
Ingin kusampaikan
Kau cahaya hati
Dulu kupalingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

Chorus:

Sepanjang hidup
Bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu
Kaulah cintaku.. cintaku

Sepanjang hidup
Seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya
Aku milikmu..

Yakini hatiku
Kau anugerah sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih, penguat jiwa
Kuberdoa kau dan aku di Jannah
Kutemukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

*Repeat Chorus*

Yakini hatiku
Bersamamu, kusadari inilah cinta
Tiada ragu,
Dengarkanlah kidung cintaku yang abadi





Siyes best dengar lagu ni.. hu~~ ENJOY k~~



Merokok Kat Tempat2 Awam

Posted in

"Erk~~ Alhamdulillah..." Kenyang ni... Baru balik makan~~ Hahahaha
Tadi lepas semayang Maghrib.. Dak2 umah ajak kua p makan kat luar.. Ikotkan hati malas jer..
Ingat nak study..sebab banyak lagi yang belom cover.. Pikir2..lapor pon lapor..
So.. Aku pon ON jelah! Lagi pon lama dah tak kua makan..

Plan asal nak kua gi makan kat Petronas sana.. Alih2 tuka plan.. Gi kat food court sana plak..
Dalam kepala otak aku memang dah aim dah nak order Three Layer Tea..
Sebabnya jelez ngan member aku yang minum air ni 2 3 ari lepas.. So turn aku la plak..hhahahah

Order la aku tadi Nasi Goreng Phuket+telur mata.. Ngan Three Layer Tea tadi tu...
Memang sodap n kenyang la.. Tapi 1 je yang aku tensen... (ok dah masok balik topik asal)..
Asap rokok dari aku sampai sana..sampai la aku blah.. Dok buat 'lintas hormat' depan aku..
Ni dari budak2 meja depan la nih.. Sakit ati wo.. Aku memang tak bleh asap2 rokok nih..
Lau tak idong jadi tersumbat.. Then selsema.. Tak pon pening..



(nak isap rokok takpe..tapi jangan asap tu kena orang len bleyh..?)

Tapi standard la kalo gi makan kat mana2.. Mesti ada je orang hisap rokok.. Tambah2 kalo
ada live bola.. Confirm ramai kaki2 rokok kat sana.. Lapar punya pasal.. Telan jela makanan ngan air tadi
Tapi dalam ati..bengang pon ada!! Nak sound pon tak guna.. Dah memang jadi kebiasaan orang
hisap rokok kat kedai2 makan... Tapi... TAPI.....

Yang aku sakit hati sangat.. Bukan ke kerajaan dah MELARANG untuk MEROKOK
kat TEMPAT2 AWAM ke sebelom ni?? Hospital...kedai2 makan.. Shopping Complex.
Eh..banyak lagi la aku rasa.. Dah nama pon TEMPAT AWAM kan.. Tapi tulah...
Seingat aku dulu la.. Kerajaan kata nak bagi kompaun kalo ada orang hisap rokok kat TEMPAT2 AWAM! Sejauh mana KEBERKESANAN larangan tu ek??

agaknya kat food court memang takde tanda ni kot...huhuhu

Kalo kat tempat2 berAir-Cond.. Cam shopping2 complex.. Takde plak orang nak isap rokok kan..
Takkan sebab kat sana ada air-cond.. Kalo kat warong.. Kat food court.. Kedai2 makan yang OPEN
ni tak dikira ke larangan tu...?? Naik fed-up aku dibuatnya kalo ada peraturan.. Tapi macam takde n
tak guna jer.. Dengan erti kata len.. TAKLEH PAKAI~~

Sama gak r aku amik contoh ngan penggunaan TALI PINGGANG KELEDAR oleh 
PENUMPANG2 KERETA kat belakang tu.. Tak silap aku dulu2 SAMAN sapa yang tak pakai..
Tapi sekarang aku tak tau la camner.. Tapi lau tang ni.. Takpe tak saman.. Sebab aku pon
tak suka pakai... Muahhhaha

Hmmm... Aku punya suara hati kat sini bukan kerajaan ke sape2 amek kesah pon..
Tapi takpe ah.. At least ada jugak medium untuk aku luahkan perasaan.. Ye dop..? 


bukan setakat tak nak.. tapi BENCI ROKOK!!!


~~AKU DAN PERASAAN INI~~