Follow me on Twitter RSS FEED

Jatuh Motor Lagi~~

Posted in


Orang kata "Malang tu tak berbau"... Memang btol lah! Takyah nak sangkal2 lagi~~ Haddoyyy

Pagi ni aku kua gi Kuantan.. Sebab nak tuka optical mouse aku beli 2minggu lepas dah prob..
Kebetulan gak kua sebab nak tengok "Raya Tak Jadi".. Dah lama kua panggung...aku baru nak pi tengok!
So cam biasa ah.. Kua je dari kawasan kampus.. Teros menuju ke stesen minyak terdekat..
Biasanya kalo nak gi Kuantan.. Memang Petronas la jadi destinasi pertama...
Isi angin tayar dulu.. Pastu baru isi minyak motor..cam biasa~~

Tapi ari ni jadi kenangan yang tak braper nak best plak bila sebut pasal Petronas nih...
Dah elok2 isi angin.. Aku pon menuju ke pam minyak yang ujong............sekali! 
Sebab tak nak susah2 jalan kaki beratur kat kaunter.. Lagi pun pakai kad kan.. Cepat la sikit..
Tetiba penuh plak......pam yang ujong.. So aku pon meU-turn kan la motor aku ke kanan..Cari pam len..

Ok ada pam kosong! Tros ke pam tu~~ Sebelah pam yang aku nak isi tu plak ada la sekumpulan
awex ngah isi minyak kete.. Kete Viva ke Kancil tah.. Aku pon tak perasan.. Maybe nak ke Kuantan jugak
la dorang tu.. Weekend kan..biasa r.. Tengok movie~~ Shoppim2~~
Aku pon terperasan la ada sorang awex ni dok kat belakang..dalam kete tadi.. Putih..cute...

Baru je nak tengok lama skit...GEDEBOOKKK!!!!
Tertiarap chantek punyer depan pam minyak! Blur aku time tu! Dalam otak ni..
"Ya Allah..awat la..mangkok sangat aku pi tarik brek depan.." 
Dahla brake pad baru tukar minggu lepas!
Brake disc plak tu... Tarik skit tros la benti! Tapi kali ni tak benti dah..siap posing atas jalan lagi!
DAMN!!!! la~~~ MALU siot~~~ dah la takde sorang pon datang tolong...

Aku tros bangon.. N buat2 check motor.. Ye r..maunya tak sayang beb~~
Calar la skit motor aku... Ni la 1st time jatuh motor ngan motor kesayangan aku satu2nya ni..
Tengok jeans aku plak.. ade putih2 skit..kesan jatuh.. Seb baik la tak koyak.. Dahla jeans pon
baru beli time nak raya baru ni.. Addooyyyy  taktau la brape ramai orang tengok tadi...
Yang aku perasan memang ada la dekat 4 5 buah kete dok isi minyak... Haish~~`

Brek tangan aku pon rasa cam semacam jerk.. Sebab jatuh tadi.. Tak pasal2 nak kena singgah
kedai motor plak tuk btolkan balek.. Melayang duit free2~~ Dah la kua umah lambat tadi..
Nak kejar masa beli tiket wayang lagi.. Nak gi kedai stationary lagi... Nak cari barang2 lagi..
Aku agak rushing skit ari ni sebab nak kena balik b4 Asar.. Pas Asar kitorang nak gi open house
kat umah dak pompuan kelas aku plak kat Kuantan.. Haish~~

Kalo la aku bersabar skit.. N tak gatal nak usha2 awex tadi dalam kete... Mesti tak jadi camni...
Malang tak berbau~~~

Ni pengalaman pertama aku jatuh motor "Aku Kejatuhan Motor".. Kalo sape2 tak pernah tau... hahahahah
Kes dia mesti sama.. Ada awex~~ DAMN btol la~~






4 comments:

Bumbleboo said...

ape celop bro???
hahahahhaha!!! siyes aku nak gelak kuat2 smp ko kt kk2 boley dgr... :P
wei3..bingit tlinga aku dgr lagu blog ko nih..blh sakit jntung orite... !!!

-JuvItArs- said...

amboi ang~~ smpai ati nor..glak kuat2 cm gtuh~~ MALU tau tk?? MALU~~ rs cm tknk lalu dh dpn petronas tu lg~~ bahahha

oit2..bsing sgt ke BG music?? almk..lgu best ni~~ trpksa la tkr yg sntimntal cm gni.. :(

irwan miswan said...

moral, jangan tengok awek bile nak pam minyak hahahahah



skodeng sini...
tak tenang MMALAM PERTAMA kerana

-JuvItArs- said...

time pam tkpe bro..tang corner nk cri pam tu kne brigt2 ckit~~ hahahhaha

Post a Comment

Nak komen eyh..?? Sila lah...heheheh