Follow me on Twitter RSS FEED

Merokok Kat Tempat2 Awam

Posted in

"Erk~~ Alhamdulillah..." Kenyang ni... Baru balik makan~~ Hahahaha
Tadi lepas semayang Maghrib.. Dak2 umah ajak kua p makan kat luar.. Ikotkan hati malas jer..
Ingat nak study..sebab banyak lagi yang belom cover.. Pikir2..lapor pon lapor..
So.. Aku pon ON jelah! Lagi pon lama dah tak kua makan..

Plan asal nak kua gi makan kat Petronas sana.. Alih2 tuka plan.. Gi kat food court sana plak..
Dalam kepala otak aku memang dah aim dah nak order Three Layer Tea..
Sebabnya jelez ngan member aku yang minum air ni 2 3 ari lepas.. So turn aku la plak..hhahahah

Order la aku tadi Nasi Goreng Phuket+telur mata.. Ngan Three Layer Tea tadi tu...
Memang sodap n kenyang la.. Tapi 1 je yang aku tensen... (ok dah masok balik topik asal)..
Asap rokok dari aku sampai sana..sampai la aku blah.. Dok buat 'lintas hormat' depan aku..
Ni dari budak2 meja depan la nih.. Sakit ati wo.. Aku memang tak bleh asap2 rokok nih..
Lau tak idong jadi tersumbat.. Then selsema.. Tak pon pening..



(nak isap rokok takpe..tapi jangan asap tu kena orang len bleyh..?)

Tapi standard la kalo gi makan kat mana2.. Mesti ada je orang hisap rokok.. Tambah2 kalo
ada live bola.. Confirm ramai kaki2 rokok kat sana.. Lapar punya pasal.. Telan jela makanan ngan air tadi
Tapi dalam ati..bengang pon ada!! Nak sound pon tak guna.. Dah memang jadi kebiasaan orang
hisap rokok kat kedai2 makan... Tapi... TAPI.....

Yang aku sakit hati sangat.. Bukan ke kerajaan dah MELARANG untuk MEROKOK
kat TEMPAT2 AWAM ke sebelom ni?? Hospital...kedai2 makan.. Shopping Complex.
Eh..banyak lagi la aku rasa.. Dah nama pon TEMPAT AWAM kan.. Tapi tulah...
Seingat aku dulu la.. Kerajaan kata nak bagi kompaun kalo ada orang hisap rokok kat TEMPAT2 AWAM! Sejauh mana KEBERKESANAN larangan tu ek??

agaknya kat food court memang takde tanda ni kot...huhuhu

Kalo kat tempat2 berAir-Cond.. Cam shopping2 complex.. Takde plak orang nak isap rokok kan..
Takkan sebab kat sana ada air-cond.. Kalo kat warong.. Kat food court.. Kedai2 makan yang OPEN
ni tak dikira ke larangan tu...?? Naik fed-up aku dibuatnya kalo ada peraturan.. Tapi macam takde n
tak guna jer.. Dengan erti kata len.. TAKLEH PAKAI~~

Sama gak r aku amik contoh ngan penggunaan TALI PINGGANG KELEDAR oleh 
PENUMPANG2 KERETA kat belakang tu.. Tak silap aku dulu2 SAMAN sapa yang tak pakai..
Tapi sekarang aku tak tau la camner.. Tapi lau tang ni.. Takpe tak saman.. Sebab aku pon
tak suka pakai... Muahhhaha

Hmmm... Aku punya suara hati kat sini bukan kerajaan ke sape2 amek kesah pon..
Tapi takpe ah.. At least ada jugak medium untuk aku luahkan perasaan.. Ye dop..? 


bukan setakat tak nak.. tapi BENCI ROKOK!!!


~~AKU DAN PERASAAN INI~~



2 comments:

!! AkU sKaNdAl !! said...

x suka org hisap rokok gak!grrrr..rela ak tukar tmpat kalau nmpk org tu dok merokok(kalau mknan belum smpai lg lah)hehe..

btw..sedap kan teh tu..kih3..

-JuvItArs- said...

huhuh pe bleh buat..lyn jelah..bkn tmpt tu kta puny..huhuh sedap2! tkak jd sdap! smpai nk kne cri strepsil dh ni..huhuh

Post a Comment

Nak komen eyh..?? Sila lah...heheheh