Follow me on Twitter RSS FEED

"Papa Rindu Mama"

Posted in

"Papa rindu Mama...."


Eewww~~~  Pernah dengar ayat di atas? Anda sendiri pernah menggunakannya??
" Papa rindu Mama... "  dan ayat2 yang seumpama dengannya dirujuk kepada
panggilan sesetengah 'couple' yang memanggil balak or awek dorang dengan 
2 panggilan tadi..

Romantik sangat ke? Bahagia sangat ke? Sampai2 nak panggil papa2 mama2 ni semua??
Tak loya ke tekak korang? Tak berbulu ke rasa telinga korang bila ada di kalangan
kita or member2 kita yang suka panggil papa-mama time couple2/cintan cintun nih..?

Siyes weh... korang panggil la balak..awek korang pape pon..tapi jangan la sampai
telinga aku ni terdengar papa-mama nih! Aku alergi btol kalo ada orang guna
panggilan tuh!

Abang-Sayang... Awak-Saya... 'Nama-Nama'.. ok la kan? Romantik jugak...
Bahagia jugak.. Even 'Honey-Baby' pon kadang2 bila terdengar aku jadi cam nak TER..
TER apa ek?? Hahahah Apa2 jelah~~~ Tapi jangan la Papa-Mama nih!
Cukop la korang panggil parents korang je Papa n Mama tu.. Takyah la sampai nak panggil
pasangan korang tu sedemikian rupa..  

Tak romantik ke aku? Tak sama cam orang len ke aku nih..? Sape tak nak panggil
pasangan korang dengan panggilan yang manja2..tol tak?? Aku pon NAK! muahahha
Tapi takde la sampai aku nak biasakan dengan panggil papa-mama tu...
Mintak ampun la~~

Dulu time sekolah2..even kat matrix pon aku pernah dengar member aku bergayut
ngan awek dorang guna papa-mama nih. Orang yang jenis cam aku ni memang tak dinafikan la..
rasa nak muntah pon ada.. Tapi bagi dorang yang 'mengamalkan' panggilan tersebut... Bagi
dorang tu romantik sesangat ah!


Adoyai...dah rupa laki bini dah kan.. Tapi lau couple..bercinta sampai ke jinjang pelamin
tu aku tak kesah r... Tapi ni time couple bagai nak rak! Last2 putus... Hilang teros
papa tadi.. Melayang entah ke mama tu.. Huhuuhu

Taktau la weh...mungkin bagi korang OK je kot... Tapi bagi aku...jangan harap la aku
nak panggil awek aku nanti Mama... Cukop la aku panggil Awak-Saya.. Panggil nama dia
je pon aku rasa dah OK jugak.. Lau NAK... NAK sangat manja tu kan.. Ha..boleh la
nak panggil Abang-Sayang... But for papa-mama... SORRY~~~

Ha..ada 1 lagi... Baru teringat! Manja-Buchuk... Adoyai...udah2 ler tu...
Romantik amendenya lau sampai camtu weh... Kalo boleh nak korek anak mata ni ha
lau dengar panggilan camtuh! Haish~~  Meremang bulu roma wei... Setakat ni tak pernah
dengar lagi la orang sekeliling aku guna ayat camtuh. Lau dalam Adnan Sempit The Series tu...
ada la..keh3~~



Agak2 r lau nak panggil balak ke..awek korang tu kan.. Huhuhuh

AkU dAn PeRaSaAn InI... So aku punya suka r nak kata apa pon kan... :p


8 comments:

Rafiqa said...

duk oyk geli2 nie,kn terkeno kn....tk dop hok geli tuh...ahahah

-JuvItArs- said...

huhuhu psnn drpd org yg lbh brpglmn..huk3.. ko ad pglmn sprti d ats?? keh3~~

iAllah..cuba sdya n sbaik mgkn utk tk gna "papa-mama" tuh..huhu :)

Rafiqa said...

tkdop ag penglmn guna 'papa dgn mama'...geli etek...ahhaha...nanti blo tbe mse yg sesuai bru guna...hehe...

-JuvItArs- said...

tau pon geli... sbb tu la org kt geli...tp tk cya..huhuh

!! AkU sKaNdAl !! said...

papa2.!hahahaha..adik nak mainan..lalalalala~

-JuvItArs- said...

"daddy" ok~~ ank2 pgil sy nnt "daddy" ye~~ ahahah
tkde lah..'ayah' yg trbaik kot! huhuhu

Bumbleboo said...

haha..
aku pun tak pnah guna papa-mama..
paling2 pun yg ko tgk n pnh dgr tu lah..
xpe gak kan lau B-Syg..kan3??
dear-honey pun tak ley ka? hahah

-JuvItArs- said...

dear-honey ok la kot... tp yg 'B-Syg' tu.. 'B' tu utk balak ke..tuk awex?? lau balak.. eeeww~~ 'baby' for a man?? yarkh!!

tp lntk la kn..org len..hati len2..huhuhu

Post a Comment

Nak komen eyh..?? Sila lah...heheheh